Masshiron tarinaKesäKristallin löytäminen

Eräänä aamuna löytää kotirannaltaan simpukoita etsiessään merilevien joukosta sinisen kristallin. Sitten menee näyttämään sitä hyvälle ystävälleen Jasminelle, joka on samaan aikaan rannalla. Kaksikko saa pian selville kristallin tuhovoimaiset kyvyt ja päättävät mennä piilottamaan sen alueellaan sijaitsevaan onttoon kantoon. Samalla Jasminella ja Masshirolla on "herkkä" hetki, ja Masshiro ujostellen tunnustaa välittävänsä syvästi Jasminesta^^.

Vakoilu-reissu

Yön yli nukuttuaan ystävykset lähtevät vakoilemaan Sceeraan, olisiko niilläkin samanlainen sini-kivi. Mutta reissu menee aika pipariksi, kun Masshiro hetkeksi eksyy Jasminesta ja löytää tämän kauhukseen roikkumasta Sceeran johtajan, Rganin kaulassa kostonhimoisena. Samassa tilanteessa Shillan johtaja Omal ilmestyy paikalle ja poistuu Masshiro ja Jasmine mukanaan, ennenkuin kukaan (onneksi) kerkeää pahasti vahingoittua.

Kokoontuminen

Sen jälkeen Omal kutsuu Masshiron ja Jasminen luokseen kokoukseen ja selittää niille selvästi lauman säännöt ja ottaa kristallin hallintaansa, piilottaen sen erään puun juurakkoon piiloon. Samalla Shillat saavat selville myös kristallin parantavat voimat Omalin avulla. Mutta heti kristallin piilottamisen jälkeen Shillat haistavat Sceeran rannallaan ja menevät katsomaan.

Liittoutuminen Sceerojen kanssa

Kun Shillat saapuvat rannalleen, siellä on kaksi Sceeraa. Rgan ja Irla. Nämä olivat tulleet ehdottamaan liittolaisuutta Shillojen kanssa, vaikka ovat olleet näiden kanssa vihollisia jo pitkät ajat. Sceerat poistuvat rannalta ja Shillat jäävät neuvottelemaan. Lopulta ne päättävät (vaikkakin hyvin vastahakoisesti) liittoutua Sceerojen kanssa. Etenkin Jasmine vihaa niitä ja Masshiro pelkää niitä. Johtaja menee ilmoittamaan päätöksestä Sceeroille ja luovuttaa kristallin kaksikolle.

Missä johtaja?

Kaksi päivää kuluu ja Masshiro Jasminen kanssa ovat metsällä ja onnistuvat yhteisvoimin saamaan fasaanin. Samlla lintua syödessään ne tajuavat, että johtajaa ei ole kuulunut huolestuttavan pitkään aikaan. Silloin Jasmine päättää lähteä Sceeroihin katsomaan, onko Omalille tapahtunut jotain ja Masshiro jää kristalli-vahdiksi Shillaan, vaikkakin peloissaan siitä, osaako Jasmine pysyä erossa tappeluista Sceerassa. Jasminen mentyä Masshiro lähtee rannalle etsimään simpukoita ruuakseen, ottaen kristallin mukaansa.

Jasminen paluu

Mutta rannalle saavuttuaan, näkee Omalin joka on jo tullut takaisin Shillaan Sceeroista. Masshiro selittää kauhuissaan tilanteen johtajalle, että Jasmine oli turhaan mennyt Sceeraan. Jonkin ajan kuluttua Jasmine saapuu rannalle pää veressä ja kyynelehtien. Masshiro tietenkin kauhistuu pahanpäiväisesti. Mutta Jasmine oli haavat saanut kertomansa mukaan siskoltaan ja se ei edes ollut Sceeroissa, vaan oli eksynyt matkalla. Masshiro lohduttaa ystäväänsä ja tämän jälkeen menee nukkumaan, Jasminen valvoessa yön yli.

Matka Tolk-lerriin

Seuraavana päivänä Masshiro aikoo mennä Tolk-lerrin saarelle tiedustelemaan sen liittoutumis ja kristalli tilannetta. Se ja Jasmine lähtevät matkaan ja jättävät kristallin johtajalle rannalle. Mutta matkan aikana Masshiro ja Jasmine eksyvät toisistaan ja ainoastaan Masshiro pääsee Tolk-lerriin asti. Siellä se ei tapaa ainuttakaan paikallista, vaan neljä Magilaista (Sarla, Brie, WeissChu ja Kreuz) ja yhden Kollaralaisen (goulmen Winter) ynnä Keeniläisen (Mea'kar), jotka olivat tulleet saarelle liittoutumis tarkoituksessa. Saa siellä selville, että kristallit osaavat puhua ajatusten välityksellä ja joutuu selittämään toisille, miksi Shillat ovat liittoutuneet Sceerojen kanssa. Paikalle tulee myös äkisti yksi iso valkokarhu ja kaikki koirat/sudet käyvät tämän kimppuun, mukaanluettuna Masshiro. Kun karhu kuolee, koira lähtee pois saarelta, mutta sen perään lähtee yksi Keeniläinen susi, Mea'kar.

Varjostaja

Kuuli saarella huolestuttavasti toisten puhuvan jotakin "suuresta sodasta" ja Masshiro päättää lähteä tutkimaan kaukaisempia klaaneja, selvittääkseen koko saaren tilanteen suurinpiirtein. Lähtee Mutsukiin, sitä varjostava Meakar perässään. Masshiro kulkee susi perässään Marlatiin asti ja vasta siellä hoksaa varjostajan. Tekee ansan rantametsikössä Meakarille ja yllättää tämän. Hetken sutta kuulusteltuaan lähtee jatkamaan matkaansa, Meakarin mennessä toiseen suuntaan.

Omalin tapaaminen

Masshiro ei ole tavannut ainuttakaan Mutsukilaista tai Marlatilaista matkallaan. Saapuu Shelekokiin ja sieltäkään ei löydä paikallisia. Rantakallioilla tapaa yllättäen johtajansa Omalin, joka oli seurannut Masshiroa tämän hajumerkien perusteella ja vihdoinkin löytänyt tämän, kristalli mukanaan. Masshiro tietenkin selittää kertaheitolla tapahtuneet asiat johtajalleen. Mutta Meakar on sittenkin löytänyt uudestaan Masshiron ja vakoilee Shilloja jonkin matkan päässä.

Hain hyökkäys!

Meakar-susi paljastaa itsensä vakoilemasta Omalia ja Masshiroa. masshiro tietenkin suuttuu ja haastaa Meakarin kaksintaisteluun. Jonkin ajan tapeltuaan koira ja susi menevät rantaveteen ja tappelu on muuttumassa vain leikkimieliseksi kahinoinniksi. Mutta silloin paikalle tulee 5-metrinen hai ja käy Meakarin kimppuun. Suden onnistuu kuitenkin sokeuttaa hai kynsillään ja vapautuu hetkeksi sen leuoista. Kun Masshiro menee auttamaan Meakaria pois vedestä, tulee Omal, ja häätää hain kaksikon kimpusta. Sitten Shillat parantavat Meakarin haavat kristallilla, mutta sille kuitenkin jää "kohtalon arpia". Masshiro ja Omal lähtevät pienen rauhallisen juttelutuokion jälkeen omille teilleen, Masshiro Kollaraan jatkamaan saaren tutkimista.

Takaisin kotiin

Kulkee Kollarasta Sceerojen pohjoiselle nummelle. Siellä huomaa kaniineja, joita lähtee nälissään jahtaamaan. Mutta silloin kaniinin uroksen kuonon edestä nappaa Jasmine-samojedi. Masshiro hämmästyy ja riemastuu perusteellisesti tavatessaan vanhan ystävänsä. Jasmine oli aikaisemmin eksynyt matkalla Tolk-lerriin ja vasta nyt koirat kohtasivat jälleen. Mutta jälleen myös Meakar-susi on lähettyvillä. Koirat huomaavat sen, mutta ne käyvätkin rauhallisen keskustelun Meakarin kanssa. Masshiro esittelee sille Jasminen ja päinvastoin. Sitten Shillat menevät takaisin Shillaan kaniini mukanaan ja Meakar omaan suuntaansa.SyksyTunnustuksia ja liittoutumisia

Shillan rannalla Masshiro ja Jasmine tapaavat Omalin ja alkavat kolmistaan syömään mukanaan tuomaa kaniinia. Siellä Masshiro kertoo tapaamastaan Sarlasta, sen kihlautumisesta, suuresta taistelusta ja puhuvista kristalleista Jasminelle. Samalla myös masshiro ja Jasmine tunnustavat häpeillen rakastavansa toisiaan :). Mutta silloin väliin tulee Omal ja kaksikko loittonee aiheestaan nolostuneina. Sen jälkeen Omal lähtee ilmoittamaan Sceeroille, että Shillat purkavat sopimuksen niiden kanssa ja liittoutuvat Keenien kanssa. Masshiro ja Jasmine iloitsevat siitä suuresti. Sitten koirat lähtevät etsimään laumansa hiljaista jäsentä, Nette Blitziä kertoakseen tälle liittoutumisen purkamisesta.

Nette Blitz

Blitz löytyy rantametsästä ja Masshiro ja Jasmine kertovat tälle uutiset. Samalla Masshiro myös hiukan kyselee Blitzin menneisyydestä, jota tämä puolisusi on peitellyt koko Shillassa-olo aikansa. Kuitenkaan Blitz ei kerro mitään ja Masshiro ymmärtää. Myös Blitziä alkaa ahdistella pari tuuliapinaa, joista toinen puraiseekin sitä Masshiron ja Jasminen naureskellessa. Sitten Shillat sopivat, että Blitz menisi katsastamaan Sceerojen nykyisen tilanteen. Jälleen ne hajaantuvat jokainen omaan suuntaansa.

Myrkytyksiä

Masshiro menee juomaan Shillojen Länsi-niemelle, mutta sen juomalätäkössä olikin sen tietämättä läheisen Buzzek-kukan myrkyllistä siitepölyä, jota oli sinne varissut tuulen mukana. Uros sairastuu pahasti ja menee läheisen metsän maaonkaloon piiloon ja pökertyy sinne. 2 päivää Masshiro on kanttuvei ja herättyään, ja tultuaan hyvin kehnossa kunnossa esiin, se kohtaa Jasminen ja kertoo tälle myrkyllisestä lammesta, ja pyytää menemään katsomaan, mikä lammikossa on vikana. Jasmine menee ja Masshiro lähtee rannalle peseytymään ja juomaan. Mutta Jasminekaan ei huomaa Buzzek-kukkia ja menee itsekkin juomaan lammikosta. Naaraskin sairastuu. Tästä tietämätön masshiro menee rannalle ja kohtaa siellä johtajansa Omalin "vesileikkimässä" Silvery Deathin kanssa, joka on Shaiglan klaanin johtaja. Silvery tunnistaa Masshiron oireet ja kertoo niiden johtuvan Buzzek-kukista ja kertoo myös, että sairaus paranisi Siniratamolla. Omal kertoo myös, että Shillat ovat purkaneet liiton Sceerojen kanssa ja solmineet uuden Shaiglojen kanssa. Masshiro tämän jälkeen menee Jasminen luo, epällen jotakin, kun naaraasta ei ole kuulunut vähään aikaan mitään.

Vastamyrkyn haku

Koira menee Länsi-rannan lammikolle ja löytää Jasminen tajuttomana. Uros yrittää saada ystävänsä tolpilleen, mutta siitä ei tule mitään. Silloin paikalle tulee äkisti pieni Shelekokilainen susi, Senshi. Masshiro suhtautuu tähän hämärään vieraaseen hyvin epäluuloisesti, vaikka se "tarjoaa apuaan" menemällä etsimään Masshiron kanssa Siniratamoa Sceerojen mailta. (Masshiro kertoi Siniratamojen löytyvän lähimpää Sceerojen alueelta) Kuitenkin Masshiro suostuu menemään Senshin kanssa kyseistä kasvia etsimään, vaikkakin on hyvin varuillaan. Ratamoita löytyy ja matkan varrella ne kohtaavat Silvery Deathin ja Weisshun. Masshiro ei jää juttelemaan ja vie kiireesti ratamot Jasminelle.

Siniratamo-kännäjäiset

Mutta Jasmine on niin sekaisin Buzzek-myrkytyksestä, ettei halua syödä ratamoja, ellei joku muu ota niitä ensin. Vastahakoisesti Masshiro suostuu ottamaan ja pian on kunnon ratamo-humalassa. Jasminekin suostuu ottamaan ja kohta sekin on yhtä huppelissa. Sitten ne syöttävät väkisten paikalla olleelle Senshinillekkin ratamoa ja nyt sekin on humalassa. Paikalle alkaa tulla kaikenlaista joukkoa, ja kuka mistäkin syystä ottaa ratamoa ja tulevat ympärikänniin. (Esim: Weisschu ja Brie) Pian paikalla örveltää iso humalainen koira/susi-joukko, ölisten outoja, tapellen ja laulaen. Masshiro alkaa jopa tanssia tangoa Silvery Deathin kanssa XD. Mutta lopulta kesken "ratamo-juhlien", Masshiro sammuu ja Silvery sammuu tämän päälle. Masshiro pysyy tajuttomana hyvin pitkän ajan ja Silvery herää tätä aiemmin ja häipyy pää pyörällä. Lopulta Mashirokin herää ja poistuu paikalta hirveässä krapulassa, yhä joidenkin ollessa ratamo-humalassa.

Krapulan jälkeen

Masshiro lähtee Albiinoon rauhaan selvittelemään kamalaa jysäriään. Siellä sen seuraan liittyy Silvery Death ja kummatkin hetken yrittävät muistella, mitä olivat kännissä tehneet. Vain tanssiminen oli jäänyt mieleen ja kummatkin menevät hiukan hämilleen. Sitten parin oksennuksen jälkeen kaksikko erkanee ja Masshiro menee takaisin Shillan länsiniemeen katsomaan, onko jo kaikki sammuneet heräilleet. Mutta juuri kun se on tullut paikalle, humalassa yhä olevat Kreuz ja WeissChu sytyttävät pienen tulipalon. Masshiro tietenkin alkaa epätoivoissaan sammuttelemaan paloa ja onneksi paikalle tulee vanha tuttu, Mea'kar sitä auttamaan. Palo saadaan aisoihin ja loputkin humalaiset sammuvat. Mea'kar ja Masshiro häipyvät omille teilleen, eivätkä jää katselemaan kun porukka alkaa heräillä yökkäilevinä.

Kolmiodraama

Myöhemmin koira pyydystää Shillan kaislikosta akana-linnun ja vie sen rantametsikköön syödäkseen sen. Mutta siellä Masshiro kohtaa kivellä lähekkäin istuvat Omalin ja Silvery Deathin, joilla selvästikkin alkaa olla säpinää keskenään. Mutta ennen Masshiroa paikalle oli tullut Silveryn näemmä entinen rakastettu, Bartok. Tämä näyttää olevan aika masentunut, kun Silvery on iskenyt silmänsä mieluummin Omaliin. Mutta kun Silveryn ja Omalin ympärilä oli jo 2 koiraa, He päättävät mennä jonnekkin muualle, jotta saisivat olla kahdestaan. Masshiro ymmärtää tämän ja jää paikoilleen syömään lintuaan. Bartok poistuu alakuloisena ja Masshiron käy hiukan tätä sääliksi. Mutta Masshiro muistaa Nette Blitzin! Siitähän ei ole kuulunut mitään sen jälkeen kun se lähti vakoilemaan Sceeraan. Masshiro huolestuu ja lähtee Sceeraan etsimään Blitziä.

Blitziä etsimässä

Uros on Sceerojen koirainmetsässä, mutta silloin se joutuu valtavan möröpeuranaaraan ja tämän vasikan yllättämäksi. Koira pelästyy ja hyppää puun oksalle piiloon ja peurat asettuvat tämän alle syömään hangesta jäkälää niin, että koira ei uskalla tulla alas. Paikalle osuu Jasmine. Masshiro alkaa "kommunikoimaan" tämän kanssa huitomalla etutassujaan, mutta siinä touhussa koira vahingossa putoaa puusta suoraan möröpeura-emon selkään. Siitä alkaa hurja rodeo ja Jasmine yrittää pelastaa tämän käymällä peuran kimppuun. Kuitenkin vähän Masshiroa löylytettyään, peura potkaisee koiran kaaressa pusikkoon. Pusikosta Masshiro selittää Jasminelle, että oli tullut Sceeraan Blitziä etsimään. Kummatkin päättävät lähteä yhdessä etsimään kadonnutta Sceeran Koira-kallioilta.

Vastatusten Sceerojen kanssa

Masshiro ja Jasmine löytävät muutaman Sceeran keskustelemasta Koira-kallioilta, ja kuuleman mukaan siellä oli tapahtunut juuri äsken jotain suurta: Sarla, Magin johtaja oli pelastanut Sceeran johtajan, Rganin hengen. Mutta kesken vakoilun Masshiro sattuu polkemaan Jasminen varpaiden päälle ja naaraan kiljahtaessa kaksikko paljastuu. Stefanon-niminen Sceera käy heti Masshiron kimppuun ja kaataa tämän maahan alleen kuulusteltavaksi. Toinen Sceera Irla ja Jasmine meinaavat alkaa taistelemaan keskenään, mutta onneksi Omalin kutsu-ulvaisu kajahtaa. Sceerat pästävät Shillat kiireellä poistumaan johtajansa luo Shillaan. Tosin Stefanon kerkeää repäistä vielä Jasminen kasvoille haavan.TalviNaimiisiin meno ja laumojen yhdistyminen

Kun Masshiro ja Jasmine pääsevät Shillan kaislikolle, heti ensimmäiseksi Omal kertoo sille ja muille Shillalaisille, että on aikeissa mennä Shaiglan johtajan, Silvery Deathin kanssa naimisiin. Häitten ajasta sovitaan ja Shillan lauman vanhin, hiukan höperö Harmon toimii pappina. Masshiro pääsisi best-maniksi. Kaiken lisäksi Shilla ja Shailgla tulisivat naimisiin menon yhteydessä, yhdistymään yhdeksi klaaniksi, Shiglaksi. Monet, kuten Masshiro, ovat onnellisia. Neuvottelujen aikana Masshiro päättää mennä hakemaan paikalla olijoille jotain syötävää. Koira lähtee rantametsään.

Canasova Cabbireo

Rantametsikössä fasaaneja ja akana-lintuja metsästäessään, Masshiro tulee ajaneeksi vahingossa lintu-lauman pienen, Mutsukista tulleen koiran päälle, ja haukkaa tämän suuhunsa kun luulee sitä mylläkässä linnuksi. Hyvin pian erehdys huomataan ja koirat aluksi pikku hämmingin jälkeen esittäytyvät toisilleen. Tulija on Cabbireo, joka on vaellellut pitkin saarta ja paljastuu oikeaksi naistenmetsästäjäksi. Cabbi ja Masshiro tulevat heti juttuun keskenään ja lähtevät jatkamaan kahdestaan saalistusta. Lyhyt koira todella arvostaa siihen nähden hyvin kookasta Masshiroa, ja tämä saa salukin aika ylpeäksi, vaikkakin nolostuneeksi.

Takaisin lauman luo

Masshiro saapuu takaisin Shillan kaislikolle Cabbin kanssa ja antavat toisille saamiaan lintuja syötäväksi. Siinä ohessa jutellaan vaikka mistä ja koirat esittäytyvät toisilleen. Paikalle saapuu myös Mea'kar tyttöystävänsä Yujin kanssa, joka on jollakin tavoin loukkaantunut. Cabbi ja Silvery eivät oikein tule juttuun keskenään, joten Masshiro päättää lähteä etsimään Jasminea Cabbin kanssa. Edessä olisi hyvin pitkä matka saaren toiselle puolelle, Shaiglaan asti, jonne Jasmine ja Harmon lähtivät aikaisemmin ilmoittamaan muille tulevista häistä.

Karhu

Matkan varrella Masshiro ja Cabbi tapaavat Maryn, Marlatien johtajattaren ja vakavaotteisen soturinaaraan, Marielin. ja Cabbi on aivan täpinöissään, mutta Masshiro pyrkii pitämään kaksikon liikkeessä. Mutta Arawatien jyrkällä kalliorannalla ne kohtaavat parin naaraitten kanssa ison ja vihamielisen valkokarhun, joka käy matkalaisten kimppuun. Karhun onnistuu haavoittamaan Masshiroa, Cabbia ja Marielia, mutta lopulta tulee tapetuksi (tässä kohtaa Massille tulee psykoosikohtaus XD). Taistelun tiimellyksessä karhun kuitenkin onnistui hujauttaa käpälällään Cabbia päähän ja pikkukoira sokeutui melkein kuoltuaan, vaikka Mary yritti parantaa sen kristallillaan. Matkalaiset söivät karhun ja juteltuaan keskenään jonkin aikaa, Masshiro ja Cabbi jatkoivat matkaansa ja naaraat omiin suuntiinsa.

Tuuliapina-invaasio!

Hyvin pitkän matkan jälkeen (Jonka aikana koirat tapasivat puolicollie Miekantakojan) Masshiro ja Cabbi lopulta saapuvat Shaiglaan. Mutta siellä niiden kimppuun hyökkääkin joukko tuuliapinoita, jotka paiskovat niitä lumipalloilla armotta. Kaiken huipuksi pari apinaa sieppaavat Cabbin ja kiikuttavat sen puuhun, leikkiäkseen sillä kuin rantapallolla. Silloin paikalle tulee hyperaktiivinen naaras-koira Kipuna, joka sattuu juuri näkemään kun Masshiro sieppaa ilmasta Cabbin kiinni. Paikalle tulevat myös Milou ja tämän ystävä SilverWind ihmettelemään tilannetta. Lyhyen tutustumisen jälkeen Kipuna liittyy urosten matkaan ja kolmistaan ne lähtevät Jasminen hajua seuraten Magiin päin.

Jasmine löytyy

Lopulta Jasmien löytyy monen muun koiran/suden seurassa (mukana myös Harmon) ja Masshiro ilahtuu ikihyviksi, kertoen kuinka onkaan naarasta ikävöinyt. Jasminekin on ikävöinyt Massia ja onni on kukkeimmillaan. Lisäksi Cabbi saakin äkkiä näkönsä takaisin ja tilanne on kaikinpuolin auvoinen. Sitten Masshiro lähtee Jasminen, Cabbin, Kipunan ja Harmonin kanssa kohti Shillaa. Matka sujuu varsin hyvin.

Oma klaani kullan kallis

Masshiro saapuu muiden kanssa Shillan talviselle rantahietikolle ja muiden jutellessa, ynnä lepäillessä, Masshiro alkaa "pussailemaan" Jasminen kanssa jopa lopulta hiipivät kahdestaan läheiseen pusikkoon...tuota...muhinoimaan ^^''. Muutamien mukavien hetkien jälkeen Masshiro ja Jasmine muistavat pian Omalin ja Silver Deathin häiden alkavan ja rientävät Shillan rannalle.

Häät

Kaksikko saapuu rannalle ja sinne tulee kokoajan lisää porukkaa seuraamaan seremoniaa, esim. Cabbireo, Kipuna ja Milou. Lopulta, kun yleisöä on kuin meren mutaa, Shillan vanhin Harmon aloittaa Omalin ja Silvery Deathin vihkimisen toimien pappina. Masshiro on onnesta itkuunpillahtamis pisteessä istuessaan Jasminen vierellä. Harmonin lopetettua liikuttavan vihkimis-puheensa, kaikki paikalla olijat alkavat ulvoa rituaalimaisesti yhdessä. Ulvonnan jälkeen vierailijat käyvät onnittelemassa hääparia, Masshiro mukaanlukien. Ja siinä vaiheessa koira vihdoinkin alkaa kyynelehtiä. Onnitteluiden jälkeen porukka alkaa syödä paikalle varattuja hääruokia ja napsimaan siniratamoja. Muutama, kuten Cabbireo, menevät "hiukan" känniin. Häiden loppupuolella Masshiro ehdottaa Jasminelle, että nämä menisivät peurajahtiin häiden kunniaksi kahdestaan. Ja niin kaksikko lähtee matkaan, tajuamatta, että se jää Masshiro viimeiseksi.

Masshiron kuolema

Pitkän pera-ajojahdin jälkeen, läpi albiinon, Arawatien maille ja jyrkille rantakallioille asti, Masshiro ja Jasmine vihdoin saavuttavat peuran lumimyrsyn saatteemina. Peura pakenee hyvin jyrkälle rantakalliolle ja Masshiro menee perässä. Mutta kallion reuna pettääkin uroksen alla ja se putoaa alla olevaan mereen Jasminen kauhistuessa. Samalla paikalle sattuvat Mea'kar ja Senshi. Kaikki näkevät, kuinka vedessä piilotellut hai käy Masshiron kimppuun ja raatelee sitä hyvin pahasti. Sokeaksi kynsitty hai on se sama, jonka Masshiro ja Meakar tapasivat Shelekokien rantakalloilla aikaa sitten. Meakar loikkaa veteen pelastamaan henkihieverissä olevaa Masshiroa. Samaan aikaan kalliolle tulevat myös Albiinolainen Sharai ja Fidati, nähden mitä kaameaa on tapahtumassa. Niiden huudellessa rannalta Jasminen ja Senshin kanssa, Meakarin onnistuu saamaan "stunttitempulla" Masshiron pois hain kidasta ja se lähtee uimaan kohti rantaa haavoittunut mukanaan. Hai tulisi pian takaisin. Sharai hyppää veteen auttamaan Meaa saamaan Masshro rantaan ja siinä ne onnistuvatkin. Mutta hai vielä kerkeää vedessä olevan Mean kimppuun. Mea pelastuu hiukan murjottuaan haita, mutta silläaikaa Masshiro on kuollut saamiinsa vammoihin. Kaikki surevat ja eritoten Jasmine, jolta Masshiro pyysi juuri ennen kuolemaansa huolehtimaan itsestään ja tulevasta pennustaan.

Sielun siirtyminen

Mutta sitten keksitään, että sininen kristalli voisi herättää Masshiron henkiin. Meakar ja Senshi lähtevät etsimään nopeasti kristallia ja sellaisen onnistuvat saamaankin. Mutta kun he palaavat takaisin ja kristallin sädettä yritetään Masshiroon, tämä ei herääkkään henkiin. Masshiron kuolema oli siis "kohtalon tahto". Masshiro haudataan surren ja sen kyynärrenkaat otetaan talteen, odottamaan sen ja Jasminen jälkeläistä perintökaluna. Mutta kristalli ei jättänytkään asiaa siihen, vaan siirsikin koiran sielun jossakin päin saarta olevaan möröpeuraan.